Wat kan je als kersverse moeder doen

Toen uw kind werd geboren, had u waarschijnlijk verwacht dat uw rugpijn net zo snel zou verdwijnen als het was gekomen. De meeste zwangere vrouwen ervaren rugpijn, maar het verdwijnt meestal binnen een week of twee als de zwangerschap voorbij is. Na de bevalling komt de pijn in de rug echter vaak terug. Helaas resulteert moeder zijn vaak in rugpijn.

Wat kun je doen om te voorkomen dat je onderrug pijn doet na je bevalling? U kunt rugklachten na de zwangerschap voorkomen door onze lijst met tien suggesties te volgen!

Wat kan de oorzaak zijn van je rugpijn nu je bevallen bent?

Na de bevalling zijn veel nieuwe moeders verbijsterd over waarom ze nog steeds rugklachten ervaren. Het eerste waar u rekening mee moet houden, is dat u niet in paniek hoeft te raken als u na de bevalling nog steeds rugpijn heeft. Ongeveer de helft van alle nieuwe moeders geeft aan rugpijn te ervaren in de eerste paar maanden na de bevalling, waarbij de meest voorkomende locatie de lage rug is. Adem diep in en probeer de oorzaak van uw rugpijn na de zwangerschap te achterhalen.

Zwangerschap zorgt ervoor dat de baarmoeder uitzet en de buikspieren verzwakken. Als gevolg hiervan wordt uw onderrug naar voren gedrukt, wat bijdraagt ​​​​aan de belasting van uw rug. Dit verklaart waarom zwangere vrouwen rugpijn hebben.

Als je rug pijn doet, is het mogelijk dat een slechte houding tijdens de zwangerschap de oorzaak is.
Zwangerschapsgerelateerd ongemak in de onderrug kan ook worden veroorzaakt door hormonale afwijkingen. Progesteron- en relaxinehormonen worden tijdens de zwangerschap door uw lichaam aangemaakt. Deze zijn nodig om de doorgang van de baby door de bekkenring te vergemakkelijken door de ligamenten en gewrichten van het bekkenbot los te maken. Chronisch ongemak in de rug en het bekken tijdens de bevalling kan worden veroorzaakt door de effecten van deze hormonen en de fysieke veranderingen die ze teweegbrengen.

De rugspieren van mensen met overgewicht worden meer belast, wat kan leiden tot chronisch rugklachten.
Tijdens en na de zwangerschap ondergaat je lichaam een ​​grote verandering. Tijdens het geboorteproces krijgt je onderrug het zwaar te verduren.

Hoe lang duurt het na de bevalling voordat het ongemak in de rug is verdwenen?

Lage rugklachten verdwijnen vaak zes maanden na de bevalling wanneer de hormoonspiegels weer normaal worden. Na een paar maanden neemt de pijn in je rug af naarmate je lichaam herstelt na de bevalling.
In bepaalde gevallen kunnen postpartum rug- en bekkenpijn tot een jaar aanhouden. Dit komt door de fysiek zware taken die nieuwe moeders moeten uitvoeren. Maak je geen zorgen over rugpijn een jaar na de bevalling; we hebben tien tips om je in plaats daarvan comfortabel te houden. Ze hebben het gebouw al verlaten!

De beste manieren om postpartum-rugpijn te voorkomen

1 – Wandelen is de beste oefening.

Lage rugklachten kunnen het moeilijk maken om na te denken over lichaamsbeweging, maar wandelen is de veiligste vorm van lichaamsbeweging die u kunt doen. U kunt direct na een normale bevalling beginnen met lopen. Na een keizersnede moet u redelijk snel kunnen lopen.

2 – Doet het pijn aan je rug na je bevalling? Doe wat moeite door te sporten!

Overleg na de bevalling met uw arts wanneer u met bekkenkantelingsoefeningen kunt beginnen. Bekkenkanteling is een eenvoudige training die thuis of in de sportschool kan worden gedaan. Plaats je handen en voeten plat op de grond voor je en ga dan op je rug liggen met je knieën gebogen. Je buik en bekken moeten dan gespannen zijn. tien seconden in deze positie. Tel tot tien terwijl je deze oefening voltooit. Houd altijd uw fysieke toestand in de gaten. Als je merkt dat je veel pijn hebt, moet je stoppen. Stijve spieren kunnen ook worden versterkt met yogatechnieken.

3 – Houd een gezonde body mass index (BMI) aan.
Doe een poging om het gewicht terug te krijgen dat je vóór je zwangerschap was. Het is van vitaal belang om na de bevalling gezond en uitgebalanceerd te eten. Dit zal u helpen uw ideale gewicht te bereiken en te behouden.

4 – Gebruik een kniekussen terwijl u slaapt.
Het is van cruciaal belang om slaapstoornissen op afstand te houden als u een goede nachtrust wilt hebben. Leg je je hoofd liever op je buik of op je zij? Om je heupen op hun plaats te houden terwijl je slaapt, plaats je een kussen tussen je knieën.

Maak elke dag tijd vrij om te ontspannen.
Het maakt niet uit hoe actief of inactief je wilt zijn, postpartum is een tijd om je lichaam te laten rusten.

7 – Hoe u uw baby op de juiste manier vasthoudt?
Na verloop van tijd kan het dragen van een kind op één heup de rugspieren belasten.

8 – Blijf uit de buurt van hakken.
Vermijd ten koste van alles hoge hakken. Gedurende een paar maanden na de bevalling moeten vrouwen afzien van het dragen van hoge hakken. Dit is niet alleen ongezond voor je houding, maar het zorgt ook voor extra belasting van je onderrug.

9 – Dompel onder in een stomende hottub.
Het is onmogelijk om de allure van een warm bad te ontkennen. Het nemen van een koud bad kan rugklachten verergeren vanwege de belasting van de spieren. Baden in warm water helpt gespannen spieren los te maken en verlicht het ongemak van een zere onderrug na de bevalling.

Werk aan je ademhalingstechnieken
Adem in, span je buikspieren, houd drie tellen vast.

Wil je een hulpmiddel om rugpijn na bevalling te voorkomen, en een mooi design ledikant, wat je helpt. Het bedrijf Cryless heeft de oplossing ontworpen. Een echter aanrader is hef verhoogde baby ledikant. Cryles is het merk wat je helpt met je baby en jezelf.

Nieuwste Design blogs