Top 10 Mooiste meubelontwerpen van de afgelopen 10 jaar

Van de nieuwste ontwerpercollecties naar de nieuwste trends in de woondecoratie, hier zijn de top 10 mooiste meubelontwerpen. Van de Panton-stoel naar de Eskimo-stoelen, streven de ontwerpers altijd om de perfecte meubelstukken te creëren. De gerenommeerde ontwerper Verner Panton heeft enkele van de meest verbluffende ontwerpen gemaakt, waaronder de beroemde tulpenbank. Hij was ook de eerste persoon om een stoel te ontwerpen die een integraal onderdeel zou worden van het Museum van Moderne Kunst in New York. Een ander mooi meubelstuk was de piano-hanger van Patrick Seha, ontworpen voor Feld. Dit stuk werd beschreven als een levend platform voor een piano en is een uitstekend voorbeeld van een functioneel en stijlvol ontwerp.

Voor een meer functioneel meubelstuk, kies een van de klismosstoelen door Flavio Scalzo. Deze eenvoudige en sculpturale stoel door de ontwerper kan een andere stoel verbergen wanneer deze niet in gebruik is. Het verdubbelt ook als een tweede stoel voor gasten wanneer dat nodig is. De kruk van de ulline-winkel door ecosystemen is een ander goed voorbeeld. Deze tafel is gemaakt van teruggewonnen hout en kan indien nodig in een loveseat worden omgezet.

De Klismos-stoel is een klassiek stuk dat dateert uit het oude Griekenland. Het steeg in populariteit in Europa tijdens het neoklassieke tijdperk en heeft gebogen benen en een T-vormige rug. In het industriële tijdperk is de Uline Shop-kruk een favoriet. Het stevige staal van deze kruk is perfect voor de industriële setting. Het is een populaire keuze voor zowel kantoren en huizen.

Deze gebogen sofa-stijl maakt deel uit van de bredere retro-stijl, die een voortzetting is van de jaren 50 en 60. Dit tijdperk wordt gekenmerkt door meer gelaagde en gedurfde stijlen. Het is de perfecte keuze voor een klein huis. De bank is perfect voor gasten en serveert als thuiskantoor. Jo Butters, een stylist bij Parker Knoll, zegt dat rijke, pluche fluwets hier zijn om te blijven. Een grote keuze aan stoffen is mat fluwelen in vaste kleuren. Het toevoegen van een beetje karakter aan de bank kan ook worden gedaan met een klassieke getextureerde afwerking.

De F51-fauteuil en de sofa is een ontwerp van Walter Gropius, de oprichter van de Bauhaus-school in Duitsland. De F51-fauteuil en de sofa is een vrijdragende ontwerp, wat betekent dat het van de vloer kan worden verhoogd, waardoor de armleuningen een vrijpositie kunnen worden geplaatst. De lattenbasis en verstelbare, gedempte benen maken het een ideale keuze voor een klein huis.

De Panton-stoel is de eerste met eenmalige injectie-gevormde stoel. Het was de eerste stoel om er nooit goed uit te zien, zelfs nadat het in de jaren zestig populair werd. De Panton was een revolutionair ontwerp in meubels, met het concept van een vrijdragende stoel. De stoel is ontworpen door de Franse architect Pierre-François Panton. De Panton-stoel is ook een zeer bekend en innovatief ontwerp.

Nieuwste Design blogs