Infrarood verwarming badkamer met design handdoekdroger

Een infrarood verwarming badkamer met design handdoekdoger, welke bedrukt is met een foto. Of het nu vrij eenvoudig is met een matte oppervlak zoals mat zwart, elegant met glanzende glasfronten of met een foto, het is echt een design product die prachtig in je badkamer staat. Je kan ook nog kiezen voor een effen gekleurd paneel uit het RAL kleurenpalet. Keuze genoeg. Er is altijd een design infrarood radiator met handdoekdroger die bij jouw badkamer inrichting past.

Een dual handdoekdroger van bijvoorbeeld het merk Ecaros of Wellthem bestaan uit twee delen. Het bovenste deel is de krachtige ruimteverwarming en wordt maximaal 120 graden Celsius. Het onderste deel van het warmtepaneel heeft de functie om de handdoeken te drogen met een handdoekrek verwarming.

Het onderste deel van het paneel wordt maximaal 70 graden Celsius. Het infrarood dual-paneel is gemaakt van verhard veiligheidslas of een metalen uitvoering. De panelen zijn slechts 2 cm dik, waardoor ze ruimte besparen in jouw badkamer.

De afmeting en het vermogen van het infrarood verwarming badkamer is afhankelijk van de te verwarmen ruimte. In de badkamer wil je het snel warm hebben, waardoor we altijd adviseren een iets krachtiger infrarood paneel te nemen. 

Voor badkamer verwarming wordt gemiddeld 60-70 watt per m3 bij een normaal geïsoleerde woning gerekend. In vergelijk, voor woonkamers ligt het vermogen gemiddeld tussen de 30-40 watt en voor slaapkamers 25-35 watt per m3.

De afmeting van het handdoekenrek verwarming badkamer is verkrijgbaar in 60×120, 60×150 of 60×180 cm. Het metalen paneel is slechts 1,7 cm dik, glaspanelen zijn 2,2 cm dik. Het wattages ligt tussen de 550 tot 850 watt. Alle onze panelen zijn zeer duurzaam en zuinig in gebruik.

De verschillende typen handdoekdrogers, de diversiteit in vermogen, de kleuren en omschrijving vind je in onze online winkel.

Afhankelijk van de grootte van het paneel is het mogelijk om twee of drie handdoekdroger beugels te plaatsen. Als je van een strak design houdt zijn de Infrarood verwarming badkamer met handdoekdroger een aanvulling op de badkamer. 

Veiligheid in de Badkamer

Dankzij de IPX4-klasse zijn de elektrische handdoekdrogers spatwaterdicht. Daardoor mogen ze in zone 2 ruimtes gebruikt worden. Ze zijn daardoor absoluut veilig in vochtige ruimtes, zoals de badkamer. 

Houd bij infrarood verwarming installeren wel altijd rekening met de veilige afstand van 60 cm aan van de dichtstbijzijnde wateraansluiting. De warmtepanelen zijn ook voorzien van een veiligheidsschakelaar tegen oververhitting.

De dual-zone panelen die gemaakt zijn van glas, bevatten ESG veiligheidsglas. Mocht het paneel breken, dan zijn er geen scherven. Vergelijkbaar met een autoruit. Daarbij zeggende, dat je wel heel wat moet uithalen om het paneel te doen breken.

Alle infrarood verwarming badkamer is van hoge kwaliteit en veilig in gebruik. Ze bevatten geen scherpe hoeken of randen. Het is dus zeker veilig om ons infrarood verwarming badkamer handdoekdroger in de badkamer te monteren. 

Waarom een Design Handdoekdroger

Een infrarood badkamer verwarming doet zeer goed zijn werk in deze vochtige ruimte. De infrarood badkamerspiegel en handdoek verwarming zijn functioneel en staan daarnaast ook nog eens beeldschoon in de badkamer ruimte.

Een droogrek voor je handdoeken in de badkamer is ideaal en zeer handig. Altijd droge en warme handdoeken als je onder de douche vandaan komt of uit het bad stapt. Zeer zuinig in verbruik met optimaal rendement en bovendien duurzaam verwarmen.

Plaats de infrarood handdoekdroger tegenover het bad of douche, zodat je gelijk de warmte ervaart als je klaar bent met douchen of badderen. De infraroodstralen drogen daarnaast direct de badkamer, waardoor het vocht snel wegtrekt.

Door middels van de handdoekdroger krijg je de juiste luchtvochtigheid gehalte en heb je geen last van schimmelvorming in de muren. De infrarood verwarming badkamer warmt namelijk niet de lucht op, maar de objecten. Het infrarood paneel badkamer verwarmt direct de vloer, muren en badkamermeubels. Warme muren betekent schimmelvrije muren.

Merken Design verwarmingen

We hebben de merken Alkari, Welltherm, Ecaros, Warmteshop, Badkamer verwarming, Infrared Heaters USA en Infraroodpaneel vergeleken. Kijk rustig rond op de websites en laat je duidelijk informeren.

Nieuwste Design blogs