Apple iMac geschiedenis

De nieuwe Apple IMAC is een veel verfijndere versie van zijn voorganger. De interne M1-chip van het bedrijf maakt alles twee keer zo snel, terwijl ze netjes in een wit frame onder het scherm wordt gestopt. De vorige IMAC werd gekenmerkt door een grote kin, een omvangrijke logische raad en thermiek. Het vorige model bevatte ook afzonderlijke componenten en energie-hongerige processors. De nieuwe IMAC elimineert die problemen door alle componenten op één kleine, dunne logica-bord op te nemen.

Tijdens het ontwerpproces voor de nieuwe IMAC heeft Apple nieuwe engineeringtechnieken opgenomen om de IMAC dunner en duurzamer te maken. Het nieuwe IMAC-display maakt gebruik van een nieuw plasma-depositieproces dat 75% minder reflecterend is. De randen van de aluminium behuizing zijn zo dun dat ze niet kunnen worden gelast met behulp van traditionele technieken, doe Apple toevlucht tot een meer moderne wrijvings-roerlasmethode. Omdat het nieuwe ontwerp van de IMACS zo dun is, heeft het vrijwel geen zichtbare bulg in het midden.

De eerste iMac werd in 1984 verkocht en het ontwerp werd gekozen door een L.A. reclamebureau. Het bureau werpt de IMAC naar Steve Jobs was niet succesvol, en hij liever de voorkeur aan de Macman. Segall kon banen twee keer overtuigen om het ontwerp goed te keuren, dat later door Apple werd aangenomen. De naam die ik staat voor internet, individualiteit en innovatie, volgens Segall. Het ontwerp was zo populair dat Apple besloot om het op te nemen in verschillende producten.

Naast zijn revolutionaire mogelijkheden beïnvloedde het ontwerp van iMacs de manier waarop de pc-industrie werd waargenomen. Color-codering en aanpassen van computers zijn de nieuwste trends geworden, en de IMAC is al tientallen jaren het middelpunt van de aandacht voor computergebruikers. De Apple IMAC is een van de meest populaire computers ter wereld. Het is het eerste Apple-product om een gestroomlijnd metalen lichaam te gebruiken met een slanke, afgeronde rand. Het iMacs gestroomlijnd, industrieel ontwerp heeft sindsdien overgedragen aan andere producten in het bedrijf.

Naast een uniek ontwerp is de IMAC ook zeer functioneel. Het kan worden gebruikt om presentaties te maken of softwareprogramma’s uit te voeren. De IMAC is verkrijgbaar in verschillende configuraties, afhankelijk van de functionaliteit die het zal dienen. Een basismodel met een grote harde schijf kan bijvoorbeeld beter geschikt zijn voor algemeen gebruik. Ondanks zijn beperkte capaciteiten, is het nog steeds een uitstekende computer voor een budget.

In het begin was het ontwerp van IMACS een poging om de massa’s aan te spreken. De IMAC G3 had een gumdrop-vormige zaak en een CRT-monitor. De G4 had een hemisferische basis met een LCD-scherm en de IMAC G5 had al zijn componenten achter het display. Tegenwoordig is de IMAC eleganter en slank dan ooit, met zijn slanke, moderne ontwerp roept het concept van een iPod op.

Nieuwste Design blogs